Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram

Edremit Peyzaj ; Bahçe peyzaj uygulamaları , 4 Mevsim Rulo Çim ve Otomatik Sulama , çevre düzenleme , çim alan uygulamaları, bahçe bakım hizmetleri , süs bitkileri temini , satışı , aydınlatma uygulamaları, drenaj uygulamaları , projelendirme ve danışmanlık alanlarında faaliyet göstermektedir.

  • Hamidiye Mahallesi 596. Sokak No:5/B Edremit - Balıkesir
  • info@edremitpeyzaj.com.tr
  • 0 (532) 410 47 75
Çim Bakımı
Çimleri iyi durumda tutmak için ilk yapılması gereken çim biçmedir. Profesyonellerin elinden çıkmış gibi bir görünüm elde etmek için çim biçme sonrasında kenar düzeltme veya budama yapılmalıdır. Mükemmel görünüm istiyorsanız çim bakımında çim kesiminden çok daha fazlası söz konusudur. Rutin olarak doğru havalandırma ve gübreleme de yapılmalıdır.
Sulama
Yaz boyu çimlerinizin canlı ve yeşil görünmesini istiyorsanız sulamaya önem vermeniz gerekir. Çimlerinizi ne sıklıkla sulayacağınız sıcaklığa ve neme göre değişir. Çimlerin suya ihtiyacı olduğunda mavi-gri bir renk alırlar ve bitkinin üzerindeki daha eski yaprak uçları yukarı kıvrılmaya veya solmaya başlar. Yeni çim ektiyseniz tohumların çimlenebilmesi ve sağlam bir kök sisteminin oluşabilmesi için günde bir kez sulamanız gerekir. Günümüzde çimleri sulama işi çok az zahmetle gerçekleştirilebilmektedir. Bahçenizi elle, kısmen ya da tam otomatik olarak sulayabilirsiniz.  
Yabani Ot Kontrolü
Daha küçük yabani otlar (yavşan otu veya ak üçgül) el kazıcısıyla temizlenmelidir. Bu alet otların büyümesini aksatır ve engeller. Papatyalar ve karahindibalar kök yolucu ile temizlenmelidir. Bunların yeniden büyümesini engellemek için mümkün olduğu kadar çok kökün atılması önemlidir. Her şeye rağmen bunların üstesinden gelemiyorsanız o zaman yabani ot öldürücüleri düşünebilirsiniz. Yabani otlar çimlerin tamamını kaplıyorsa toprağın tamamen yeniden yapılandırılması ve üzerinin rulo torf ile örtülmesi en iyi çözümdür.  
Kesme İşlemi
Çimlerin düzenli kesilmesi kalınlaşmalarını sağlar. Kesme tekniği ile ilgili olarak: Azar azar ve sık kesmek tek seferde kesmekten iyidir. Çim biçerken her seferinde yönü ve düzeni değiştirin. Böylece kesilen çimler her zaman aynı yönde bastırılmamış olur. Her kesimde temel kural, yaklaşık yarısı ila üçte ikisini keserek gövdeyi yaklaşık 5 santimetre kısaltmaktır. Yazın ortasında, kuraklığa daha iyi dayanacaklarından çimlerinizi biraz uzun tutabilirsiniz.